De projectgroep Regenbooghulp vindt het belangrijk dat er adequate hulp geboden wordt aan christelijke lesbiennes, homo’s biseksuelen en trangenders (LHBT’s). Deze hulpverlening bestaat in vele kleuren, werkwijzen en verschijningsvormen: er is geen eenduidige formule voor ‘goede’ hulpverlening. Wel is het belangrijk dat de mensen om wie het gaat (christelijke LHBT’s die vragen hebben rond hun geloofsbeleving en seksuele of genderidentiteit) de weg naar deze hulpverlening goed kunnen vinden en dat zij zich echt gezien en gehoord kunnen voelen. Regenbooghulp levert hieraan een bijdrage door een online platform te bieden waarop professionele hulpverleners (waaronder coaches, pastoraal werkers, psychologen etc.) zich beschikbaar stellen en christelijke LHBT’s snel en makkelijk hulp kunnen vinden. Als professionele hulpverlener wordt u daarom van harte uitgenodigd zich aan te sluiten bij Regenbooghulp.

Om te bevorderen dat de hulpverlening aansluit op de doelgroep en de context waarbinnen deze zich bevindt, werkt Regenbooghulp vanuit een eigen visie op adequate hulpverlening binnen de gegeven context. Essentieel in deze visie is dat de geboden hulpverlening in intentie en uitwerking christelijke LHBT’s op een positieve wijze begeleidt bij een veilige geloofsbeleving binnen de eigen (seksuele) identiteit. Van groot belang is dat de hulpvrager centraal staat en richting mag geven aan zijn of haar toekomst.

Van hulpverleners die zich willen aansluiten bij Regenbooghulp wordt gevraagd om deze visie te lezen en te onderschrijven.

 

Lees meer over de visie op hulpverlening, het visiedocument. Klik hier.
Ik ben professioneel hulpverlener, en ik wil mij registreren als hulpverlener op Regenbooghulp. Klik hier.
 
 

 

Meer informatie?

Neem contact op met Regenbooghulp via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook als u uw gegevens wilt wijzigen of verwijderen kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..