Veelgestelde vragen over het gebruik van Regenbooghulp

 

Het ervaren dat je ‘anders’ bent kan veel vragen oproepen. Je kunt je er onzeker bij voelen, en niet weten of en hoe het met je omgeving te delen. In een gelovige context kan dit extra lastig zijn. Onze hulpverleners begrijpen dit, soms ook uit de eigen ervaring. Neem gerust vrijblijvend contact op om je vraag voor te leggen. Er is sowieso een luisterend oor.

welke hulpverlener geschikt is voor jou hangt af van de vragen waar je mee zit. Zit je bijvoorbeeld vooral met vragen over je geloof? Dan is een geestelijk verzorger of pastoraal werker misschien iets voor jou. Heb je moeite met je coming-out, of heb je vragen over seksualiteit of over je genderidentiteit? Dan kun je contact opnemen met een psychosociaal werker of een coach. Als je merkt dat je vastloopt in de maatschappij dan kun je denken aan een maatschappelijk werker. In het overzicht van de <hulpverleners> lees je meer over hen. Kijk wat jou aanspreekt, en neem vrijblijvend contact op.

Je zou kunnen overwegen om hulp te vragen bij het formuleren van je vraag of probleem. Een coach of maatschappelijk werker is meestal in staat om samen met jou te verhelderen waar je tegenaan loopt. Dat kan een prima begin zijn voor een vervolgvraag.

Deze site is gemaakt voor hulpvragers en hulpverleners die affiniteit hebben met geloven. Je zult vast een goede reden hebben dat je iemand wilt spreken die affiniteit heeft met geloven. Je bent altijd welkom om contact op te nemen met een van onze hulpverleners.

Aan het gebruik van deze website zijn geen kosten verbonden. De hulpverleners hanteren hun eigen voorwaarden en tarieven. Hiernaar kun je informeren wanneer je in gesprek gaat. Soms worden deze kosten vergoed door je zorgverzekering. Regenbooghulp is niet aansprakelijk voor afspraken tussen jou en een van de hulpverleners.

Regenbooghulp wil jou helpen om een hulpverlener te vinden die je kan begeleiden wanneer jij vragen hebt over relaties. Regenbooghulp neemt hierover geen standpunten in. Belangrijk is dat jij iemand vindt die je vragen begrijpt en samen met jou kan zoeken naar een oplossing.

Er zijn vast redenen waarom je het lastig vindt om je naam te zeggen. In de hulpverlening is daar meestal begrip voor als je verward of geschrokken bent van jezelf of als je er nog niet aan toe bent om uit anonimiteit te komen. We nodigen je dan toch uit om contact te leggen. De insteek van hulpverleners is dat zij zorgvuldig en integer met jou willen omgaan.

Regenbooghulp is opgezet vanuit LCC Plus, een alliantie van vijf christelijke LHBT-organisaties (ContrariO, CHJC, LKP, Netwerk Mirre en HolyFemales.nl). LCC Plus voert in de periode 2012-2014 een vijftal projecten uit om de acceptatie van homoseksualiteit in christelijke kring te bevorderen en ontvangt daarvoor subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De website regenbooghulp.nl blijft ook na de projectperiode beschikbaar.