Biseksueel

Susanna zit lange tijd met veel vragen rond haar seksuele identiteit. Via kerk waar ze lid van is komt ze in aanraking met een gereformeerde LHBT-vereniging, waar ze ruimte ervaart om te onderzoeken of ze op vrouwen valt.

En dat was hartstikke goed, want dan leerde je gewoon mensen kennen die in hetzelfde schuitje zitten.

Susanna komt ten slotte tot de conclusie dat ze biseksueel is, en trouwt met een man. Sommige vragen blijven: valt ze nu nog steeds op vrouwen? En moet ze daar dan iets mee? Hoe kan ze daar samen met haar man een weg in vinden?

(Lees het hele verhaal van Susanna, en andere christelijke LHBT’s, in Geloven onder de Regenboog).


Misschien herken je het verhaal van Susanna en zou je ook wel eens in gesprek willen met iemand die jou kan helpen in de zoektocht naar hoe je biseksueel én gelovig kunt zijn? Een hulpverlener kan jou helpen met vragen zoals:

 

  • Ik ben biseksueel. Binnen mijn omgeving/geloofsgemeenschap is homoseksualiteit wel (enigszins) bespreekbaar, maar als biseksueel voel ik mij vergeten. Ik ervaar druk om voor een ‘hetero’ relatie te kiezen.
  • Ik ben een getrouwde man/vrouw en ben er op latere leeftijd achter gekomen dat ik op vrouwen én op mannen verliefd wordt. Ik voel dat mijn partner, mensen uit mijn kerk en mijn omgeving het heel lastig vinden om dit te bespreken.
  • Sinds ik er achter ben gekomen dat ik biseksueel ben, vind ik het moeilijk om te bidden. God lijkt heel erg ver weg. Ik verlang terug naar mijn relatie met God, maar ik weet niet hoe ik die terug kan krijgen.

Hulp zoeken

Op deze website kun je in contact komen met hulpverleners die jou juist bij dit soort vragen kunnen ondersteunen. Door hier te klikken krijg je meteen te zien welke hulpverleners er bij jou in de buurt zitten en hoe je met hen in contact kunt komen.