Christen

Christenen zijn er in alle soorten en maten, en binnen “de christelijke wereld” wordt er juist over onderwerpen als homoseksualiteit, biseksualiteit en transgender zijn heel verschillend gedacht. Ieder kerkgenootschap gaat weer op geheel eigen wijze om met vragen rond geloof, seksualiteit en genderidentiteit.

Vaak zijn er ook nog lokale verschillen: waar de ene kerk homoseksualiteit volledig accepteert, is het binnen de andere kerk niet of nauwelijks bespreekbaar. Wanneer je zelf met vragen zit kan het verwarrend zijn dat er veel verschillende visies zijn. Wat vind je eigenlijk zelf? Kun je gelovig én homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender zijn? Welke rol speelt de Bijbel? Hoe vertel je “het” aan je ouders, vrienden, en in de kerk?

 

Hulp zoeken

Meer informatie over geloof, homoseksualiteit, biseksualiteit en transgender zijn kun je vinden in Geloven onder de Regenboog. Maar misschien wil je liever eens met iemand praten die jou niet veroordeelt en samen met jou op zoek wil naar antwoorden. Op deze website kun je in contact komen met hulpverleners die jou juist bij dit soort vragen kunnen ondersteunen. Door hier te klikken krijg je meteen te zien welke hulpverleners er bij jou in de buurt zitten en hoe je met hen in contact kunt komen.