Lesbisch

Als Ada opgroeit is homoseksualiteit niet bespreekbaar in haar kerk of haar gezin. Voor de buitenwereld zijn zij en Jeanette, met wie ze samenwoont, “gewoon” vriendinnen. Na twaalf jaar besluiten ze uit de kast te komen. Dat heeft grote gevolgen voor hun relatie met ouders, familie, vrienden en collega’s. Bij een lokaal kenniscentrum voor homo-emancipatie komen ze in aanraking met een hulpverlener. Het is een enorme opluchting voor hen om hun verhaal eindelijk eens kwijt te kunnen:
 

Door de gesprekken met de hulpverlener kon ik weer functioneren. Dat was de enige plek waar ik een middag mezelf kon zijn. 

(Lees het hele verhaal van Ada, en andere christelijke LHBT’s, in Geloven onder de Regenboog).
 
Misschien herken je iets van het verhaal van Ada en Jeanette en zou je ook wel eens in gesprek willen met iemand die jou kan helpen in de zoektocht naar hoe je lesbisch én gelovig kunt zijn. Een hulpverlener kan jou helpen met vragen zoals:
 
  • Mijn ouders hebben het er heel erg moeilijk mee dat ik op vrouwen val. Ze vinden dat ik er voor moet kiezen om alleen te blijven, maar tegelijkertijd vinden ze het heel erg dat ik dan geen kinderen zal krijgen. Ik vind het moeilijk om hier met ze over te praten en om te bedenken wat ik zelf graag zou willen.
  • Ik weet niet /ik twijfel of ik lesbisch ben maar ik heb moeite met de negatieve interpretatie die er aan de Bijbel wordt toegekend op dit vlak. Hoe kan ik hiermee omgaan?
  • Ik ben een getrouwde vrouw en ben er op latere leeftijd achter gekomen dat ik op vrouwen val. Ik voel dat mensen uit mijn kerk en mijn omgeving het heel lastig vinden om dit te bespreken.
  • Sinds ik er achter ben gekomen dat ik op vrouwen val, vind ik het moeilijk om te bidden. God lijkt heel erg ver weg. Ik verlang terug naar mijn relatie met God, maar ik weet niet hoe ik die terug kan krijgen.
  • Andere vragen die je hebt rond homoseksualiteit en geloof.

Hulp zoeken

Op deze website kun je in contact komen met hulpverleners die jou juist bij dit soort vragen kunnen ondersteunen. Door hier te klikken krijg je meteen te zien welke hulpverleners er bij jou in de buurt zitten en hoe je met hen in contact kunt komen.