Welkom op Regenbooghulp.nl Op deze website kunnen mensen die vragen hebben rond homoseksualiteit of genderidentiteit en geloof snel zien waar ze professionals kunnen vinden die samen met hen op zoek willen naar antwoorden. Hulpverleners kunnen zich hier registreren zodat mensen met hun vragen bij hen terecht kunnen.
 
Waarom Regenbooghulp?

In toenemende mate is het onderwerp homoseksualiteit geaccepteerd en bespreekbaar in onze maatschappij, en ook binnen de christelijke geloofsgemeenschap staat het steeds vaker op de agenda. Er lijkt meer openheid richting lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) ontstaan. Er bestaan inmiddels allerlei organisaties, boeken en websites en -fora waarin nuttige informatie, hulp en adviezen worden aangereikt. Een positieve ontwikkeling dus.

Tegelijkertijd blijft de  beleving van jouw geloof iets heel persoonlijks, en kun je als je LHBT bent (of daarover twijfelt) met vragen blijven zitten waarover je met je omgeving niet kunt of durft te spreken. Bijvoorbeeld wanneer je je ondanks alles toch afgewezen voelt binnen jouw (religieuze) omgeving, of wanneer je moeite hebt met het formuleren van jouw persoonlijke opvattingen over je seksuele geaardheid, genderidentiteit of geloof.

Of je er nu voor het eerst over nadenkt, of er al langer mee worstelt: Regenbooghulp biedt jou een overzicht van hulpverleners waar je direct met jouw vragen terecht kunt.

De bij ons aangesloten hulpverleners zijn allen onafhankelijke beroepskrachten, zoals  coaches, psychologen, pastoraal werkers en geestelijk verzorgers. Dit zijn mensen die de context van jouw kerkelijke achtergrond en traditie begrijpen en kennen, maar er niet direct onderdeel van uitmaken. Zo ben je op een veilige en vertrouwelijke manier met elkaar in gesprek. Als onafhankelijke derde werken zij samen met jou aan een voor jou passend perspectief, waarbij een veilige beleving van je geloof en seksuele geaardheid of genderidentiteit centraal staan.

Naast één-op-één gesprekken zijn uiteraard ook andere vormen van hulpverlening bespreekbaar.